Nieuws       Vacatures

Dagbesteding

Dagbesteding

Arbeidsmatige dagbesteding

Activiteiten met een zelfstandig karakter waarbij het vaak zal gaan om het tot stand brengen van een product of dienst, afgestemd op de mogelijkheden en interesses van de deelnemer. Voorbeelden hiervan zijn: dierverzorging (kippen / paarden / konijnen), onderhouden van of bouwen van dierenverblijf (konijnen- en kippenhokken maken), tuinonderhoud, het maken van meubels (steigerhout), maar ook kook- en bakactiviteiten (productie gericht) of creatieve activiteiten zijn mogelijk.

dagbesteding op maat

Activerende dagbesteding

Activiteiten zijn gericht op het zinvol besteden van de dag. Fysiek zinvol bezig zijn in de buitenlucht (grasmaaien, snoeien, vegen etc.) of bij slecht weer juist binnen (koken, meubels maken, een spel spelen etc.). De beleving en het ritme van de dag, het nemen van gepaste verantwoordelijkheden en het leren van vaardigheden (passend bij de deelnemer) staan centraal. Zonder druk wordt er gewerkt aan een bepaald thema (afhankelijk van het seizoen en de interesses van de deelnemer).

Belevingsgerichte dagbesteding

Bij belevingsgerichte dagbesteding staat het plezier voorop. De activiteiten zijn vooral gericht op het vertrouwd voelen en het fijn voelen van de deelnemers. Deze vorm van dagbesteding is geschikt voor deelnemers die niet in staat zijn concrete activiteiten te ondernemen en waarbij het meer gaat om het ervaren dan om het doen. Voorbeelden van activiteiten die gedaan worden zijn muziek luisteren, spelletjes spelen, film kijken, sporten in onze sportruimte of buiten, wandelen en schilderen.

Dagactiviteiten

Werken met dieren

  • Stallen / hokken schoonmaken (we hebben konijnen, kippen, eenden en paarden)
  • Dierverzorging

Tuinieren

  • Tuinonderhoud
  • Moestuin

Handenarbeid

  • Werken met hout (zowel grote als kleine projecten)
  • Creatief bezig zijn (bijvoorbeeld schilderen, breien of naaien)
  • Seizoensgebonden activiteiten

Koken

  • (Leren) koken
  • Lunch voorbereiden
  • Bakken

Wanneer deelnemers eigen ideeën hebben betreffende de activiteiten dan kijken we samen hoe we dat gaan realiseren. Voorbeelden van eerdere eigen ideeën zijn stop-motion filmpjes, you-tube kanaal of het repareren van fietsen/brommertjes.

Onze locaties

Locatie Deurne
Halvemaanweg 15, Deurne

Locatie Mariapeel
Koolweg 36a, Helenaveen

Locatie Green Valley Estate
Bruggenseweg 11a, Deurne

Lindesjop
Martinetplein 4, Deurne

Meer informatie?

Wilt u graag meer weten, heeft u vragen of bent u geïnteresseerd in ons aanbod?

U kunt ons bellen op 06-51689636 of een e-mail sturen naar info@lindehoevedagbesteding.nl

Voor administratieve vragen kunt u ons bellen op 06-13466913 of een e-mail sturen naar administratie@lindehoevedagbesteding.nl

Heeft u een klacht?
Wij zijn aangesloten bij:
logo klachtenportaal zorg

Privacyverklaring
Cookieverklaring

Icon Nijssen Media